Ex-international op avontuur: Iedereen denkt dat het een flutniveau is
Vleugelspits neemt de wijk naar Australië: "Mijn carrière laat zich niet plannen"

Ex-international op avontuur: "Iedereen denkt dat het een flutniveau is"

25-07-2014 12:34

Het Australische Western Sydney Wanderers is de nieuwe club van Romeo Castelen. Niet direct het doel waarop hij had ingezet voor zijn komst naar RKC Waalwijk vorig jaar, maar het avontuur en de graagte van de club trokken de vleugelspits over de streep.

"Dit zat niet in mijn gedachten, maar mijn carrière laat zich niet plannen", lacht Castelen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat is juist het mooie. Het voetbal is een klein wereldje. De trainer en de mensen daar gaven mij de indruk dat ze mij héél graag wilden hebben en daar ben ik gevoelig voor. Zeker omdat ik de clubs een tijdje geleden bepaald niet voor het uitkiezen had."

Na het Russische Volga Nyzhnyi Novgorad is Western Sydney Wanderers de tweede verre club voor de 31-jarige Castelen. Het avontuur trekt. "Zeker, ik ben iemand die graag andere talen, type mensen en culturen leert kennen. Ik heb een aantal maanden in Rusland gewoond en dat heeft mij toen als mens verrijkt."

"Iedereen denkt dat de competitie van een flutniveau is"
"Misschien dat ik normaal gesproken ooit op vakantie zou gaan naar Australië, maar leven en wonen in dat prachtige land en in een prachtige stad, die kans krijg je niet zomaar. Ik voel mij bevoorrecht dat ik als voetballer die mogelijkheid heb", vervolgt de tienvoudig international, die denkt dat de A-League best een aardige competitie is. "Australiërs zijn ontzettend fit. Iedereen denkt dat de competitie van een flutniveau is, maar ik verwacht dat het meevalt."

"Er speelt toch een aantal internationals", vervolgt Castelen. "David Villa van FC Barcelona gaat tijdelijk in Australië spelen. En vorig jaar speelden bij mijn nieuwe club Shinji Ono en Youssouf Hersi. Ono is een fantastische voetballer waarmee ik nog bij Feyenoord heb gespeeld. Dat soort spelers geeft toch een kwaliteitsimpuls aan de competitie."