'Van Aanholt krijgt zijn zin en is op haar na rond met Premier League-club'
Black Cats hopen Chelsea-verdediger op korte termijn te presenteren

'Van Aanholt krijgt zijn zin en is op haar na rond met Premier League-club'

25-07-2014 12:36

Het heeft er alle schijn van dat Patrick van Aanholt komend seizoen uitkomt in de Premier League. De Chelsea-verdediger staat in de belangstelling van Sunderland. Volgens de BBC zijn 'The Black Cats' op een haar na rond met de Oranje-international.

Van Aanholt, die onlangs te kennen gaf vanwege een gebrek aan perspectief te willen vertrekken bij Chelsea, moet de vierde zomerversterking van Sunderland worden. Trainer Gus Poyet ziet in de verdediger, die de afgelopen seizoenen op huurbasis uitkwam voor Vitesse, de vervanger van Marco Alonso. Hij werd afgelopen seizoen door Sunderland gehuurd van Fiorentina en keerde in juni terug naar Italië.

De 23-jarige Van Aanholt is in het bezit van een contract tot 2015 bij Chelsea, maar gaf onlangs aan geen toekomst te zien bij de Londense topclub. De linksback dwong in dienst van Vitesse met zijn goede spel onder meer een selectie voor het Nederlands elftal af. Voor zijn ontwikkeling acht Van Aanholt het belangrijk om ook de komende seizoenen veel aan spelen toe te komen. Van Aanholt werd door Chelsea eerder verhuurd aan Wigan Athletic, Leicester City, Newcastle United en Coventry City.