Droomaanwinst van PSV ontbreekt op training; akkoord laat op zich wachten
Transfer van Belgisch international geraakt mogelijk in stroomversnelling

Droomaanwinst van PSV ontbreekt op training; akkoord laat op zich wachten

25-07-2014 13:35
23

Er is mogelijk sprake van een doorbaak inzake de transfer van Steven Defour naar PSV. Volgens Portugese media ontbreekt de international van België vrijdag tijdens de groepstraining van FC Porto.

PSV doet al een poosje verwoedde pogingen om de middenvelder naar Eindhoven te halen. De financiële voorwaarden vormen echter een te groot struikelblok. Volgens media in Portugal lijkt er sprake te zijn van een doorbraak, nu Defour vrijdag niet zijn opwachting maakt op het trainingsveld. Wel wordt er een kanttekening geplaatst bij zijn absentie. Mogelijk ontbreekt Defour wegens een blessure bij FC Porto. Dat zou later moeten blijken.

Defour staat bij PSV te boek als de 'absolute nummer één' wanneer het gaat om mogelijke zomerversterkingen. Het bestuur van de Eredivisie-club uit Eindhoven gaf echter duidelijk te kennen dat het niet van plan is om te voldoen aan de vraagprijs van FC Porto. "Defour is te duur. FC Porto vraagt te veel. Zulke bedragen gaan we niet betalen", zei technisch directeur Marcel Brands onlangs in De Telegraaf. FC Porto zou tussen de acht en negen miljoen euro willen ontvangen voor Defour, terwijl PSV tot maximaal vijf miljoen zou willen gaan.

Ondertussen blijft de zaakwaarnemer van Defour kalm onder alle speculaties. Hij laat in een reactie aan Rik Elfrink, journalist van het Eindhovens Dagblad, weten dat er geen sprake is van een 'doorbraak'. 'PSV en FC Porto zijn nog in gesprek, maar hebben ons geen akkoord gemeld', tweet Elfrink de reactie van de agent van Defour, Paul Stefani.