Feyenoord begroet 'beste verdediger van WK': Het is het allemaal waard geweest
"Het kost me geen moeite om me weer op het voetbal te focussen"

Feyenoord begroet 'beste verdediger van WK': "Het is het allemaal waard geweest"

25-07-2014 13:28
5

Stefan de Vrij is terug bij Feyenoord. Na een korte vakantie meldde de verdediger van de bronzen, Nederlandse WK-ploeg zich vrijdag weer op de training. "Het kost me geen moeite om me weer op het voetbal te focussen."

De Vrij werkte vrijdagochtend een individuele training af en sluit in principe zaterdag bij de groep aan. De 'beste verdediger van het WK' heeft er anderhalve week vrijaf op zitten. "Ik was wel even aan een vakantie toe", zegt De Vrij op de website van Feyenoord. "We zijn met Oranje bijna twee maanden van huis geweest."

"Het was fantastisch om mee te maken en het is het allemaal waard geweest, maar ik was ook blij dat ik daarna tijdens mijn vakantie mijn hoofd helemaal leeg kon maken", vervolgt De Vrij, die als beste verdediger van het toernooi uit de bus kwam. "Het ene moment kijk ik met trots terug, het andere moment komt de teleurstelling weer even boven over de halve finale en realiseer ik me dat we heel dicht bij de finale waren."

Nog geen twee weken na de troostfinale moet de Feyenoorder zich alweer op zijn werk richten. Geen probleem, benadrukt De Vrij. "Het kost me geen moeite om me weer op het voetbal te focussen. Ik voel me helemaal fit, maar heb natuurlijk tien dagen niets gedaan. De komende dagen zullen we bekijken hoe ik er echt fysiek voor sta."