Vlaar was 'massive' voor Nederland, hij speelde een groots WK
"Ik kijk ernaar uit om met Ron samen te spelen, want hij is een topspeler"

"Vlaar was 'massive' voor Nederland, hij speelde een groots WK"

25-07-2014 14:03
4

Philippe Senderos kan niet wachten tot Ron Vlaar aansluit bij Aston Villa. De Zwitserse verdediger is diep onder de indruk van de Nederlandse aanvoerder van de club uit Birmingham, die kan terugkijken op een uitstekend WK met het Nederlands elftal.

Vlaar was in Brazilië heer en meester in de defensie van Oranje. Met het Nederlands elftal legde hij uiteindelijk beslag op de derde plek tijdens het eindtoernooi. Het enige minpuntje van het WK van Vlaar was de halve finale tegen Argentinië. In de beslissende strafschoppenreeks miste Ron Beton vanaf elf meter. Senderos, die deze zomer transfervrij overkwam van Fulham, kijkt uit naar de samenwerking met Vlaar op Villa Park.

"Ron was massive voor Nederland", zegt Senderos in gesprek met The Birmingham Mail. "Ik denk dat hij van alle verdedigers het beste toernooi speelde. Hij speelde groots en ik kijk ernaar uit om hem terug te hebben. Maar hij verdient een goede vakantie. Ik kijk ernaar uit om met Ron samen te spelen, want hij is een topspeler. Er is een beetje strijd. Het is heel belangrijk dat iedereen moet vechten voor zijn plek. Dat kan je alleen maar beter maken."