Mourinho: Wij hebben het gevoel dat Didier bij ons hoort
Chelsea-manager overweegt 36-jarige spits terug te halen

Mourinho: "Wij hebben het gevoel dat Didier bij ons hoort"

25-07-2014 14:28

José Mourinho is inderdaad van plan een poging te wagen voor de clubloze Didier Drogba. De manager van Chelsea werkte in Londen al eerder met de spits samen en hoopt in zijn tweede periode op Stamford Bridge opnieuw succes met hem te hebben.

Drogba scoorde meer dan 150 goals tijdens zijn achtjarige verblijf bij Chelsea, voordat hij twee jaar geleden vertrok. Op 36-jarige leeftijd gloort een terugkeer naar Londen. Mourinho laat zijn hart niet voor zijn hoofd spreken, maar denkt wel dat de Ivoriaan nog van waarde kan zijn. "We willen wedstrijden en titels winnen. Didier is één van de beste spitsen in Europa en nog steeds aangepast aan de benodigdheden van de Premier League."

Wedden

Meer odds

"We denken er niet emotioneel over na", vervolgt Mourinho tegen Sky Sports. "Als we hem terughalen, dan is dat niet omdat hij Didier is of omdat hij het belangrijkste doelpunt in de historie van Chelsea maakte (gelijkmaker in Champions League-finale tegen Bayern München in 2012, waarna Chelsea na strafschoppen won, red.). Het is ook niet omdat ik een assistent nodig heb, zoals ik ergens gelezen heb."

"Áls ik hem terughaal - en die beslissing moet snel genomen worden - dan is dat omdat hij een speler is met bepaalde kwaliteiten, die het team sterker maakt. Met zijn profiel kan hij belangrijk zijn. Wij hebben het gevoel dat Didier bij ons hoort. Een team gaat niet om het elftal, maar om meerdere opties. Als Didier één van die opties is, dan zeg ik daar geen nee tegen", aldus Mourinho.