De Tien: grootste buitenlandse transfers van deze zomer
Welke clubs tot nu toe het diepst in de buidel tastte

De Tien: grootste buitenlandse transfers van deze zomer

28-07-2014 10:10
2

Veel spelers wisten zich tijdens het WK in Brazilië in de schijnwerpers te spelen van verschillende topclubs. Er werd dan ook met miljoenen gesmeten deze zomer. De tien duurste transfers van deze transferperiode bedragen bij elkaar een respectievelijke 484,5 miljoen euro. Onderstaand een mooi overzicht van de gigantische transacties tot dusver.

10. Filipe Luis (25 miljoen)
Luis Filipe Kasmirski verkaste deze zomer van Atletico Madrid naar Chelsea. De Braziliaanse linksback is één van de weinige spelers die niet in actie kwam tijdens het WK, maar toch een toptransfer afdwong. De club van trainer José Morinho betaalt 25 miljoen euro voor Luis. Hij tekende een verbintenis voor vier jaar. 

9. Adam Lallana (31,5 miljoen)
De talentvolle middenvelder van Southampton begint een nieuw avontuur bij Liverpool. Met de overgang is ruim 31,5 miljoen euro gemoeid. De 26-jarige Engelsman was niet de eerste die deze zomer de overstap van Ronald Koeman zijn nieuwe club naar The Reds maakte. Aanvaller Rickie Lambert verruilde het strijdtoneel van Southampton in juni ook al voor Anfield Road.

8. Ander Herrera (36 miljoen)
De tweede man die zonder een WK te spelen toch een geweldige transfer maakte is Ander Herrera. De middenvelder laat Athletic Bilbao achter zich, en gaat aan de slag onder Louis van Gaal. Manchester United haalde zo'n 36 miljoen euro tevoorschijn voor de Spanjaard, die een contract ondertekende voor vier seizoenen.

7. Luke Shaw (38 miljoen)
Dé Premier League-verrassing van afgelopen seizoen verloor ook al haar linksback Luke Shaw. Het achttienjarige talent van Southampton mag de verwachtingen gaan waarmaken bij Manchester United. The Red Devils betalen een recordbedrag van 38 miljoen euro, en kunnen daarmee vier jaar gebruikmaken van de diensten van de jongeling.

6. Cesc Fàbregas (40 miljoen)
Na drie seizoenen in Camp Nou trekt Fàbregas de Spaanse deur achter zich dicht. Deze zomer keert de aanvallende middenvelder terug in Londen. Arquitecto zette vorige maand zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Chelsea. Volgens de Engelse media ontving de Catalaanse grootmacht veertig miljoen euro voor de creatieveling. De 27-jarige Spanjaard zal vooral uitkijken naar de ontmoetingen met oude liefde Arsenal. Hij speelde in acht jaar tijd 212 officiële wedstrijden voor de stadsrivaal van zijn nieuwe club.

5. Diego Costa (40 miljoen)
Chelsea tastte diep in de buidel om zich te versterken met Diego Costa. Voor maarliefst veertig miljoen euro verruilt de Spanjaard Atletico Madrid voor The Blues. De smaakmaker scoorde bijna drie maanden geleden nog in de halve finale van de Champions League tegen zijn nieuwe ploeg.

4. Alexis Sanchez (40 miljoen)
Als er geïnvesteerd wordt in nieuwe spelers, moeten er ook een aantal verkocht worden. Na Fàbregas moest ook Alexis Sanchez het veld ruimen. De Catalanen deden de sterke Chileen van de hand voor 40 miljoen euro. Sanchez deelt hiermee de gedeelde vierde plaats in deze top tien met Fabregas en Costa. Arsenal won de strijd om de gewilde aanvaller. Naast de Londense club waren ook Liverpool en Juventus geïnteresseerd. Arsène Wenger is de gelukkige die hem vanaf heden kan opstellen.

3. David Luiz (60 miljoen)
David Luiz speelde op het WK tegen Duitsland naar eigen zeggen de slechtste wedstrijd van zijn leven. Gelukkig voor hem was de deal met Paris Saint-German toen al beklonken. De Braziliaanse verdediger zette zijn krabbel onder een vijfjarig contract bij de Franse hoofdstedelingen. PSG betaalde naar verluidt 60 miljoen euro aan zijn voormalig werkgever Chelsea. Luiz is hierdoor de duurste verdediger uit de geschiedenis.

2. James Rodriguez (80 miljoen)
De winnaar van de Gouden Schoen op het WK heeft zijn droomtransfer vooral te danken aan vijf uitstekende wedstrijden op het WK. De Colombiaanse regisseur bereikte met zijn land de kwartfinale. Vorige zomer kocht AS Monaco de spelverdeler voor 45 miljoen van FC Porto. Eén jaar later is zijn marktwaarde met 35 miljoen euro gestegen. Real Madrid telde tachtig miljoen euro neer om hun droomvoorhoede compleet te maken. Het blijkt nu al een goede investering voor De Koninklijke. Binnen twee dagen verdiende de Champions League-winnaar al dertig miljoen euro terug met 345.000 verkochte shirts van James.

1. Luiz Suarez (94 miljoen)
De meeste commotie ontstond ook direct rondom de duurste transfer van deze zomer. Ondanks de maandenlange schorsing van de Uruguayaan was Barcelona bereid om 94 miljoen euro af te tikken voor de bijtgrage aanvaller. Samen met Neymar en Messi hoopt Barcelona weer beslag te kunnen leggen op de Champions League. Liverpool hoeft zich de komende tijd op financieel gebied geen zorgen meer te maken. De absolute nummer één van deze top tien luistert naar de naam Luiz Suarez.