'Arsenal speurt naar spelmaker en komt uit bij prijzige Shakhtar-deserteur'
Braziliaan op de nominatie om naar Londen te verkassen

'Arsenal speurt naar spelmaker en komt uit bij prijzige Shakhtar-deserteur'

25-07-2014 16:04
3

Douglas Costa hoeft mogelijk niet meer terug te keren naar Shakhtar Donetsk. Arsenal heeft interesse in de Braziliaan (23), die door de politieke spanningen uit Oekraïne is gevlucht.

Arsenal heeft Costa al langer op het wensenlijstje en nu zijn toekomst bij Shakhtar onzeker is, wil manager Arsène Wenger toeslaan. Het contract van de Braziliaan loopt nog vier jaar door, waardoor er een aanzienlijk prijskaartje aan hem hangt. Arsenal zou ongeveer twintig miljoen euro willen vrijmaken.

Ook Tottenham Hotspur en AC Milan zijn geïnteresseerd in Costa, die vorige week met vijf ploeggenoten vluchtte na een oefenwedstrijd van Shakhtar in Frankrijk tegen Olympique Lyon. "Ik ben bang", liet hij weten. "Alles wat we lezen, zien of horen over het land is niet goed. We weten totaal niet in wat voor situatie we moeten trainen of moeten gaan spelen."

De Braziliaan speelt sinds 2010 bij de Oekraïnse topclub. In vier jaar tijd kwam hij tot 121 optredens, waarin hij 25 keer scoorde. Costa won elk seizoen de landstitel met Shakhtar. Bij Arsenal moet hij mogelijk Santi Cazorla opvolgen, die gelinkt wordt aan een vertrek.