Martins Indi neemt afscheid van Feyenoord: Nu ben ik een man
"Veel mensen hebben me succes gewenst, dat voelde heel goed"

Martins Indi neemt afscheid van Feyenoord: "Nu ben ik een man"

25-07-2014 16:15
6

Bruno Martins Indi heeft vrijdag afscheid genomen in De Kuip. De verdediger, die vorige week voor vier jaar tekende bij FC Porto, handelde een aantal laatste formaliteiten af en nam afscheid van spelers, technische staf en andere werknemers van Feyenoord.

"Veel mensen hebben me succes gewenst, dat voelde heel goed", aldus BMI, die vrijdag naar Portugal vertrekt voor de presentatie van de nieuwe Porto-selectie. "Ik kijk met een heel positief gevoel terug op mijn tijd in De Kuip. In een voetbalcarrière maak je altijd ups en downs mee, maar de goede momenten zullen mij het meest bijblijven."

"Ik kwam als jeugdspeler binnen bij de eerste selectie als een jongen, voor wie het voetbal vooral draaide om plezier maken. Nu ben ik een man, die weet wat het inhoudt om profvoetballer te zijn. Die ontwikkeling is in een rap tempo gegaan. Nu ben ik international en wil ik alleen nog maar hoger reiken."

Martins Indi, die door het WK ook over de landsgrenzen naam heeft gemaakt, vertrekt met een gerust hart uit Rotterdam. "Ook dit seizoen is er weer veel talent in het elftal. Het is heel belangrijk dat het publiek ook die jonge jongens gaat omarmen, zoals ze dat ook bijvoorbeeld met mij hebben gedaan. Die steun voel je als speler en kan je helpen om door een moeilijke periode heen te komen."

Het is niet de laatste keer dat hij door de poorten van De Kuip rijdt, zo belooft hij. "Natuurlijk blijf ik Feyenoord op de voet volgen. Ik hoop hier later in het seizoen echt afscheid te kunnen nemen."