Vermeer weerhoudt Cillessen van nummer 1, Klaassen 'nieuwe De Jong'
Doelmannen behouden rugnummers in Amsterdam

Vermeer weerhoudt Cillessen van nummer 1, Klaassen 'nieuwe De Jong'

25-07-2014 16:46
7

De spelers van Ajax hebben vrijdag hun rugnummers voor het nieuwe seizoen gekregen, zo melden de Amsterdammers op hun clubsite. Opvallend is dat Kenneth Vermeer 'eerste doelman' blijft.

Vermeer behoudt het rugnummer 1, ondanks dat hij in de loop van vorig seizoen uit het doel werd verdreven door Jasper Cillessen. De eerste keeper van het Nederlands elftal, die een prima indruk maakte op het WK in Brazilië, draagt komend seizoen nummer 22 op zijn rug.

Davy Klaassen neemt nummer 10 over van Siem de Jong, die begin juli Ajax voor Newcastle United verruilde. Nicolai Boilesen speelt volgend seizoen met nummer 5, terwil Ricardo Kishna met rugnummer 11 gaat spelen. Die nummers waren vorig jaar nog voorbehouden aan respectievelijk Christian Poulsen en Bojan Krkic.

Anwar El Ghazi (foto), de revelatie van de voorbereiding bij Ajax, kreeg nummer 21 van trainer Frank de Boer. De negentienjarige rechtsbuiten was al zes keer trefzeker en werd deze week gepromoveerd naar de A-selectie.

De landskampioen speelt zaterdag in het Estádio da Luz van Lissabon een oefenwedstrijd tegen Benfica. Voor Ajax begint het seizoen officieel volgende week zondag met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen bekerwinnaar PEC Zwolle.