Eerste jaar in teken van leren; het niveau ligt hier hoger dan in Nederland
Verdediger moest wennen bij Dinamo Moskou

"Eerste jaar in teken van leren; het niveau ligt hier hoger dan in Nederland"

25-07-2014 16:59
3

Met Alexander Büttner, Stanislav Manolev en Fedor Smolov vergrootte Dinamo Moskou de laatste weken het contingent spelers met een Eredivisie-verleden. Douglas (26) is daar blij mee.

Büttner (ex-Vitesse) kwam over van Manchester United, Manolev (ex-PSV) van Kuban Krasnodar en Dinamo haalde Smolov (ex-Feyenoord) terug van Anzhi Makhachkala. "We hebben er goede versterkingen bij gekregen", aldus Douglas tegen Voetbal International.

Douglas speelt inmiddels een jaar bij de Russische club, waar ook Balázs Dzsudzsák (ex-PSV) onder contract staat. "Het eerste jaar in Rusland stond in het teken van leren. Ik heb me goed aangepast aan het niveau van de competitie; dat ligt hoger dan in Nederland. Doel dit seizoen is om het beter te doen dan de vierde plaats. Gezien de kracht van ons team moet dat lukken."

De Braziliaan, die zich een aantal jaar geleden liet naturaliseren tot Nederlander, werkte naar eigen zeggen een goede voorbereiding af. "Op basis van de oefenwedstrijden mogen de fans veel verwachtingen van Dinamo hebben." De club won donderdag nog met 3-2 van Udinese.