Blanc veegt Brazilianen bijeen: Moeite om te gaan met de teleurstelling
Franse trainer praat met WK-gangers zonder medaille

Blanc veegt Brazilianen bijeen: "Moeite om te gaan met de teleurstelling"

25-07-2014 17:25
1

Laurent Blanc moet in de eerste weken van de voorbereiding bij Paris Saint-Germain de nodige scherven rapen. De selectie van de Franse kampioen telt veel Brazilianen, die op 'hun' WK hard af gingen.

Inmiddels heeft Blanc gesproken met een aantal WK-gangers, waaronder de Brazilianen Thiago Silva, Maxwell en nieuweling David Luiz. "Ik denk dat ze dingen nu wel weer in perspectief kunnen zien. Ik heb ze in de ogen kunnen kijken en zag dat ze klaar zijn voor een nieuw seizoen met hun club", aldus de trainer op een persconferentie.

Wedden

Meer odds

"De druk op de Brazilianen was immens groot, vooral omdat ze in eigen land speelden. De verwachtingen waren torenhoog en misschien wel onrealistisch. Ze droegen de last van de hele natie op hun schouders en dat merkte je vooral in de wedstrijden na de groepsfase."

Geen van de twaalf PSG-spelers die deelnamen aan het WK in Brazilië kwam terug met de wereldtitel. Blanc: "Het klopt dat een aantal jongens nog moeite heeft om te gaan met de teleurstelling. Maar dat is logisch. De wereld draait door. Iedereen richt zich nu weer op Paris Saint-Germain." De landskampioen trapt over ruim twee weken af tegen Stade Reims.