Vorm dolgelukkig: Spurs is een wereldwijd gerenommeerde club
Doelman kan niet wachten op nieuw avontuur

Vorm dolgelukkig: "Spurs is een wereldwijd gerenommeerde club"

25-07-2014 21:53

Michel Vorm is dolgelukkig met zijn transfer naar Tottenham Hotspur. De Engelse topclub nam de doelman eerder deze week voor ongeveer tien miljoen euro over van Swansea City, waar de Oranje-international uitgegroeid was tot één van de betere keepers uit de Premier League.

Vorm vond de keuze voor Tottenham Hotspur, waar hij een contract voor vijf seizoenen tekende, geen moeilijke. "Swansea City heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Maar Spurs is een wereldwijd gerenommeerde club. De historie, accommodatie, de stad Londen, het spelersmateriaal; het is allemaal net ietsjes groter", vertelt de oud-speler van FC Utrecht en FC Den Bosch in gesprek met Voetbal International.

De Nederlander dreigt bij Tottenham wel op de bank te belanden achter de Franse international Hugo Lloris. "Die heeft zojuist met vijf seizoenen verlengd. In de voetballerij zegt dat niet zo heel veel. Maar ik verwacht gewoon met Lloris, een gerenommeerde keeper, te moeten concurreren. Niet zeker zijn van een basisplaats is voor mij een nieuwe situatie. Bij Tottenham Hotspur stap ik anders binnen dan bij Swansea in 2011. Maar de ervaring van het dagelijks werken bij een topclub wil ik gewoon meemaken."

"Dit was een optie waartegen ik geen nee kon zeggen", vervolgt Vorm. "Ik ben nu 30. Het is overdreven om te stellen dat het nu of nooit was. Maar je weet niet of je later nog een keer de kans krijgt om naar zo’n grote club als Spurs te gaan. Niemand weet wat de toekomst brengt, dus ook niet hoe de keepersstrijd zal verlopen. Maar ik ga er volle bak tegenaan."

Vorm heeft zich goed laten informeren over Tottenham Hotspur. "De voorbije periode heb ik met veel mensen gesproken, onder anderen Rafael van der Vaart, die hier zelf gevoetbald heeft. Die was een en al positief over de club. En ook bij de eerste gesprekken met de leiding tijdens mijn bezoek aan Tottenham Hotspur was het gevoel meteen goed. Er wacht straks een pittige concurrentiestrijd. Maar ik weet dat de club, de voorzitter en trainer, mij graag wilde hebben."