'PSV-target Defour dient transferverzoek in, investeerders doen moeilijk'
Middenvelder wil zo snel mogelijk naar Eindhoven

'PSV-target Defour dient transferverzoek in, investeerders doen moeilijk'

25-07-2014 22:06
5

PSV zet nog altijd alles op alles om Steven Defour binnen te halen. De club heeft het bod op de middenvelder inmiddels met een half miljoen euro verhoogd en FC Porto heeft de vraagprijs met een half miljoen laten zakken, waardoor het verschil in vraag en aanbod nu nog drie miljoen euro bedraagt (5 om 8).

Ondanks de lichte toenadering heeft PSV een tegenvaller te verwerken gekregen in de strijd om Defour. De investeringsmaatschappijen, Doyen Sports Group en Robi, willen namelijk af van hun transferrechten. De 26-jarige Defour is niet langer interessant en dus willen de investeerders cashen. Dat betekent dat PSV het volle pond moet betalen voor de Belgische international., weet het Eindhovens Dagblad.

Eerder wilde PSV alleen de 55 procent van FC Porto en de 10 procent van Robi overnemen. Door 35 procent van de transferrechten in handen te laten van Doyen, hadden de Eindhovenaren de prijs flink kunnen drukken. Die mogelijkheid is er nu echter niet meer. Toch geeft PSV nog niet op. Technisch manager Marcel Brands praat na het weekend verder met de controleur.

Defour zelf heeft nog maar eens duidelijk gemaakt liever vandaag dan morgen naar PSV te vertrekken. De WK-ganger kan een contract voor vijf jaar tekenen bij de Nederlandse topclub, waar hij wordt gezien als een sleutelspeler binnen het jonge elftal. Om een transfer te versnellen heeft Defour inmiddels een verzoek ingediend bij de leiding van FC Porto om hem zo snel mogelijk naar PSV te laten gaan.