'Koeman uitgekleed: Arsenal voor liefst twintig miljoen euro met talent aan de haal'
Londenaren willen naast verdediger ook middenvelder van Southampton aantrekken

'Koeman uitgekleed: Arsenal voor liefst twintig miljoen euro met talent aan de haal'

26-07-2014 07:00
6

Ronald Koeman ziet weer een groot talent vertrekken bij Southampton. Arsenal gaat aan de haal met rechtsback Calum Chambers. Dat meldt de BBC. De clubs hebben een akkoord bereikt over de transfersom. De Londenaren betalen zo'n twintig miljoen euro voor de jongeling.

De negentienjarige Chambers, jeugdinternational van Engeland, speelde pas 25 officiële wedstrijden namens The Saints. Vrijdag werd hij medisch gekeurd door de Londenaren, die in Chambers een multifunctionele verdediger zien. Daarnaast zou Arsenal ook een oogje hebben op Southampton-middenvelder Morgan Schneiderlin. De 24-jarige Fransman nam afgelopen zomer met zijn land deel aan het WK in Brazilië.

Chambers moet de derde zomeraankoop van de Londenaren worden, die eerder Alexis Sanchez en Mathieu Debuchy naar het Emirates Stadium haalden. Voor Koeman lijkt er geen einde te komen aan de leegloop in Southampton. De trainer zag eerder Adam Lallana, Rickie Lambert en Luke Shaw al vertrekken. Dejan Lovren staat op het punt om naar Liverpool te gaan, terwijl Tottenham Hotspur een oogje heeft op Jay Rodriguez.