'Advies Van Gaal valt goed bij PSV; club hoopt Depay langer te behouden'
Nederlandse trainer adviseert jongeling nog een seizoen in Eredivisie te blijven

'Advies Van Gaal valt goed bij PSV; club hoopt Depay langer te behouden'

26-07-2014 07:25

Bij PSV is men blij met Louis van Gaal. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal, nu trainer van Manchester United, heeft aanvaller Memphis Depay het advies meegegeven om nog zeker één seizoen in Nederland te blijven voetballen.

Het kroonjuweel van de club uit Eindhoven wordt door verschillende grote Europese clubs gevolgd na zijn prima WK in het shirt van het Nederlands elftal. Depay maakte als scorende invaller indruk in Brazilië en leek hard op weg deze zomer de stap naar een Europese topcompetitie te maken. Tot een concrete aanbieding voor de twintigjarige smaakmaker van de club uit Eindhoven kwam het nog niet. Van Gaal heeft Depay nu geadviseerd om nog zeker een seizoen in de Eredivisie te spelen.

Volgens het Eindhovens Dagblad is het advies van Van Gaal 'goed gevallen' binnen PSV. 'De club hoopt dat Depay zijn stormachtige ontwikkeling bij PSV wil voortzetten', meldt ED-journalist Rik Elfrink op Twitter. Wel zou PSV willen luisteren naar een verkoop van Depay aan bijvoorbeeld een club als Manchester United wanneer er sprake zou zijn van een directe 'terughuur' van de aanvaller. 'Maar PSV heeft geen enkele indicatie gehad voor dat scenario', aldus Elfrink.