Mourinho snapt United niet: Als wij dat zouden betalen, zouden we kapot zijn
'Hoe kan het dat een negentienjarige naar de club komt en meer geld krijgt dan ik?'

Mourinho snapt United niet: "Als wij dat zouden betalen, zouden we kapot zijn"

26-07-2014 07:43
14

Chelsea-trainer José Mourinho zet zijn vraagtekens bij de financiële voorwaarden rond de transfer van Luke Shaw naar Manchester United. Het talent van de jonge Engelse back staat buiten kijf, maar het kostenplaatje baart de Portugees flink wat zorgen.

United nam de negentienjarige Engels international voor liefst 38 miljoen euro over van Southampton. Een recordbedrag voor een tiener. Shaw had zelf ook enkele noten op zijn zang. Zo zou de verdediger hebben ingezet op een weeksalaris van zo'n 160.000 euro. In de ogen van Mourinho verstoort dit de verhouding binnen een kleedkamer. Het is gekkenwerk om de buitensporige wensen van zo'n jonge speler in te willigen, is de boodschap van de Portugees in de Engelse media.

"Als wij voor een negentienjarige jongen zouden betalen wat van ons gevraagd werd, voor Luke Shaw in dit geval, dan zouden we dood zijn. We zouden onze stabiliteit met het oog op Financial Fair Play de nek omdraaien. We zouden de stabiliteit in onze kleedkamer vermoorden. Want als je zoveel betaalt aan een negentienjarige jongen, een fantastische speler, dan staan er de volgende dag spelers op mijn deur te kloppen die zich afvragen hoe het mogelijk is dat dit gebeurt terwijl zij tweehonderd wedstrijden gespeeld hebben bij Chelsea en van alles gewonnen hebben."

'Hoe kan het dat een negentienjarige naar de club komt en meer geld krijgt dan ik?', verplaatst Mourinho zich in de huid van zijn spelers. "Het zou onze balans verstoren en dat staan we niet toe." Chelsea vond uiteindelijk in Filipe Luis een andere optie voor de positie van linksback. De verdediger kwam over van Atlético Madrid.

"Filipe heeft voor Brazilië gespeeld, won titels in Spanje, won een grote Europese competitie, speelde in de Champions League en deze jongen is toch veel goedkoper dan een jonge speler uit Engeland. Ik bekritiseer andere clubs niet dat zij dit bedrag betalen, maar voor mijn club zou ik zeggen dat het heel negatief zou zijn", aldus Mourinho.