Fan Van Gaal laat Strootman niet los en volgt herstel van 'Wunschspieler' op de voet
United-coach: "We moeten afwachten hoe en zien hoe hij terugkeert"

Fan Van Gaal laat Strootman niet los en volgt herstel van 'Wunschspieler' op de voet

26-07-2014 08:10
1

Louis van Gaal, trainer van Manchester United, volgt het herstel van Kevin Strootman op de voet. De trainer, een groot fan van de middenvelder van AS Roma, staat in de Engelse media stil bij het wel en wee van de Oranje-international.

Strootman moest een streep zetten door een deel van het afgelopen seizoen en het WK in Brazilië nadat hij een zware knieblessure opliep in dienst van zijn club. Momenteel werkt de oud-middenvelder van PSV hard aan zijn herstel; wanneer de 24-jarige Strootman weer op het veld zal staan is nog niet bekend. Zaterdag is hij in elk geval niet van de partij wanneer Manchester United het in Amerika vriendschappelijk opneemt tegen AS Roma.

Door zijn blessure verstomden de geruchten over een zomerse transfer van Strootman naar Manchester United. Van Gaal zou de Oranje-klant dolgraag naar Old Trafford willen halen, maar moet die wens even in de ijskast zetten. Op de dag dat AS Roma-trainer Rudi Garcia zijn hakken in het zand zette omtrent Strootman, staat Van Gaal stil bij het herstel van de Nederlandse middenvelder. Van Gaal laat daarbij niet het achterste van zijn tong zien.

"Ik zeg nooit iets over individuele spelers. Het is mijn visie om over het team te praten, niet over individuen", sprak Van Gaal. "Over Strootman kan ik oordelen, maar hij staat meer dan zes maanden langs de kant met een blessure. We moeten afwachten hoe en zien hoe hij terugkeert. Het is niet makkelijk om te zeggen hoe zijn comeback na zijn blessure zal verlopen, maar we zullen het afwachten."

Gesuggereerd wordt dat United in januari een poging gaat wagen om Strootman los te weken bij de Romeinse club. Dat gaat, getuige de uitlatingen van Garcia, nog een hele klus worden. "Strootman is speler van AS Roma en daar zal dit seizoen geen verandering in komen", sprak de trainer van de Italiaanse club vrijdag spierballentaal.