'Feyenoord koopt tachtig procent van transferrechten van Argentijnse spits'
Argentijnse media: San Lorenzo-aanvaller serieuze kandidaat voor Rotterdammers

'Feyenoord koopt tachtig procent van transferrechten van Argentijnse spits'

26-07-2014 08:23
16

De geruchten rond de interesse van Feyenoord voor de Argentijnse aanvaller Héctor Villalba houden aan. Inmiddels zouden de Rotterdammers een bod van 2,4 miljoen euro hebben neergelegd bij de werkgever van de aanvaller, San Lorenzo.

Met het bod hoopt Feyenoord tachtig procent van de transferrechten van de spits in handen te krijgen. De overige twintig procent blijft eigendom van San Lorenzo, waardoor de Argentijnse club profiteert bij een doorverkoop van de twintigjarige aanvaller. Dat melden verschillende journalisten uit het Zuid-Amerikaanse land zaterdag. De jonge spits zal voorlopig echter nog niet naar Rotterdam afreizen.

Met zijn club nam Villalba eerder deze week een voorschot op de eindstrijd van de Copa Libertadores. Het eerste duel met het Boliviaanse Bolivar in de halve finales van de Zuid-Amerikaanse Champions League werd met 5-0 gewonnen door de Argentijnen. In de finale, waar San Lorenzo vrijwel zeker van is, treft de club Defensor Sporting (Uruguay) of Nacional (Paraguay). De Paraguayanen wonnen het eerste duel met 2-0.

De club en speler hechten er veel waarde aan dat Villalba de finale van het toernooi als speler van San Lorenzo mag meemaken. Feyenoord zou bereid zijn in te stemmen met die wens, hetgeen betekent dat Villalba pas na 13 augustus koers naar Rotterdam zou kunnen zetten. De populaire aanvaller, afgelopen seizoen goed voor 4 goals in 34 duels weigert zijn contract in Argentinië te verlengen. Een verkoop lijkt daardoor onafwendbaar.