Licht aan de horizon voor Afellay: Barça brengt goed nieuws
Middenvelder mee met Barcelona op trainingskamp

Licht aan de horizon voor Afellay: Barça brengt goed nieuws

26-07-2014 13:06
11

Ibrahim Afellay gaat met Barcelona mee op trainingskamp naar Engeland als voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Nederlandse speler is door coach Luis Enrique opgenomen in de groep van 26 die maandag naar het St. George's Park, het trainingscomplex van de Engelse voetbalbond FA, vertrekt.

Ook de Chileense doelman Claudio Bravo, een nieuwe aanwinst van Barcelona, maakt deel uit van de selectie van Enrique. Barcelona zal tot 2 augustus in Engeland blijven, maar de Spanjaarden zullen er geen officiële wedstrijden spelen. Na de trainingsweek speelt de Catalaanse grootmacht een oefenwedstrijd in Frankrijk tegen OGC Nice.

Afellay mocht stiekem al hopen op een plaats in de selectie, want de middenvelder maakt in de voorbereiding een goede indruk op Enrique. De coach liet op de clubwebsite weten tevreden te zijn over de oud-PSV'er, maar kon een langer verblijf bij Barcelona derhalve niet garanderen. "Afellay zit in een andere situatie dan de andere spelers want hij is inzetbaar op diverse posities. Hij zou kunnen blijven, maar vertrekken is ook een optie. Momenteel is hij echter een volwaardig lid van de selectie en maakte een goede indruk."