Ajax treft zoekend Benfica: Duidelijk dat dit het nieuwe team nog niet is
Portugese grootmacht zag veel sterkhouders vertrekken

Ajax treft zoekend Benfica: "Duidelijk dat dit het nieuwe team nog niet is"

26-07-2014 14:13
4

In de strijd om de Eusébio Cup neemt Benfica het zaterdagavond op tegen Ajax. Voor de Portugese grootmacht komt het duel volgens trainer Jorge Jesús niet op het beste moment, want de club raakte deze zomer veel sterkhouders kwijt.

Met de verkoop van Guilherme Siqueira, Jan Oblak, Ezequiel Garay, Lazar Markovic, Rodrigo en André Gomes leverde Benfica flink aan kwaliteit in en dat was merkbaar in de oefenduels tegen Sporting Lissabon (1-0) en Olympique Marseille (2-1). "Benfica betaalt de prijs voor zijn succes", erkent Jesús op de website van de UEFA. "Aan de successen van de laatste twee seizoenen hebben de mensen kunnen zien hoeveel kwaliteit we hadden."

"De teams die financieel meer mogelijkheden hebben, gaan dan vanzelf naar onze spelers kijken", vervolgt de oefenmeester, die zelf ook nog op versterkingen hoopt. "Het is ons doel om spelers binnen te halen die nog niet zo bekend zijn, met een paar uitzonderingen daar gelaten. "We zijn gedwongen om dat risico te nemen. Het is duidelijk dat dit het nieuwe team nog niet is."