Ajacied kijkt uit naar oefenwedstrijd: Ik voorspel een serieuze wedstrijd
"Benfica is een grote club in Europa"

Ajacied kijkt uit naar oefenwedstrijd: "Ik voorspel een serieuze wedstrijd"

26-07-2014 15:03

Voor Ajax staat er zaterdag een aardige oefenwedstrijd op het programma. In de strijd om de Eusebio Cup spelen de Amsterdammers tegen SL Benfica. Lasse Schöne kijkt uit naar de confrontatie met de Europa League-finalist van de afgelopen twee seizoenen.

"Benfica is een grote club als je kijkt naar wat zij bereikt hebben in de afgelopen seizoenen", vertelt de Deen in gesprek met Benfica TV. "Ik voorspel een serieuze wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het vinden van een goed team is altijd beter, dan het spelen tegen een zwakker team." Benfica organiseert sinds 2008 de Eusebio Cup en won het drie keer. Daarnaast wisten Internazionale, Tottenham Hotspur en São Paulo beslag te leggen op de beker. 

"Benfica is een grote club in Europa, aangezien ze bij twee opeenvolgende Europa League-finales aanwezig waren", besluit de middenvelder annex aanvaller. Beide keren greep de Portugese grootmacht naast het eremetaal door van zowel Chelsea als Sevilla te verliezen. Het is onduidelijk of Schöne in actie komt tegen Benfica. De Ajacied kampt met een lichte enkelblessure. De wedstrijd begint zaterdagavond om 20.45 uur.