Reserves Ajax geven zege weg tegen jeugdploeg van Benfica
Eerste duel van tweeluik levert geen succes op

Reserves Ajax geven zege weg tegen jeugdploeg van Benfica

26-07-2014 19:19
4

Een B-elftal van Ajax is er zaterdagavond niet in geslaagd een oefenwedstrijd tegen Jong Benfica te winnen. Frank de Boer zag zijn ploeg weliswaar een 1-3 voorsprong nemen, maar die werd in de slotfase op kinderlijke wijze weggegeven: 4-3.

Met Stefano Denswil als aanvoerder en ook spelers als Mitchell Dijks, Tobias Sana, Riechedly Bazoer, Lerin Duarte, Richairo Zivkovic en Kolbeinn Sigthórsson in de basis kwam Ajax al vroeg op voorsprong. Zivkovic opende de score op aangeven van Sheraldo Becker. Na rust liep Ajax uit naar een 1-3 voorsprong door twee doelpunten van invaller en uitblinker Anwar El Ghazi, maar in het laatste kwartier ging het alsnog mis.

Later vanavond speelt Ajax nog een oefenwedstrijd tegen het eerste van Benfica. De Boer zal in die wedstrijd zijn beoogde basisploeg het veld insturen.

Ajax-huurling blinkt uit bij Cambuur
Dejan Meleg heeft zaterdag zijn waarde bewezen voor SC Cambuur. De aanvaller, die voor een seizoen wordt gehuurd van Ajax, bezorgde de Friezen met een prachtig doelpunt een 1-1 gelijkspel in een oefenwedstrijd tegen PAOK Saloniki.