'Ajax start seizoen met Van der Hoorn en Viergever als basisspelers'
De Boer kiest voor beoogde basisploeg

'Ajax start seizoen met Van der Hoorn en Viergever als basisspelers'

26-07-2014 20:12
1

Ajax begint zaterdag met de aanwinsten Nick Viergever en Arek Milik in de ploeg aan de laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Trainer Frank de Boer heeft Viergever opgesteld als verdedigende middenvelder, de Poolse spits Milik staat in de punt van de aanval.

Lasse Schöne en Ricardo Kishna bezetten de flanken bij Ajax in het Estádio da Luz van Lissabon. De Boer heeft al aangekondigd dat hij tegen Benfica grotendeels zal spelen met het elftal dat volgende week zondag aan de aftrap staat tegen PEC Zwolle, in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

De landskampioen mist nog de WK-gangers Jasper Cillessen, Joël Veltman en Daley Blind. De drie internationals hoeven zich pas op maandag 4 augustus in Amsterdam te melden. Mike van der Hoorn lijkt verrassend te kunnen rekenen op een basisplaats bij afwezigheid van Veltman.

Eerder op zaterdag verloren de reserves van Ajax met 4-3 van het tweede van Benfica. Invaller Anwar El Ghazi scoorde twee keer voor de Amsterdamse ploeg, Richairo Zivkovic maakte het eerste doelpunt.