Heerenveen rekent op komst Deense doelpuntenmachine : Type Finnbogason
"Het ziet er allemaal goed uit"

Heerenveen rekent op komst Deense doelpuntenmachine : "Type Finnbogason"

26-07-2014 21:15

SC Heerenveen heeft een principeakkoord bereikt met Thomas Dalgaard. De Deense aanvaller is op hoofdlijnen akkoord met de Friese club, bevestigt technisch directeur Hans Vonk aan VoetbalPrimeur.

“Ik denk dat we eruit gaan komen”, zegt Vonk over de komst van de beoogde opvolger van Alfred Finnbogason. De Eredivisie-topscorer verkaste eerder deze maand naar Real Sociedad, aan Dalgaard de taak om de doelpuntenleegte die de IJslander achterlaat op te vullen. Volgens Vonk, die Dalgaard niet direct wil vergelijken met Finnbogason, is de beoogde spits wel eenzelfde type speler als de succesvolle IJslander.

Zijn belangrijkste kwaliteit: “Doelpunten maken. Hopelijk is hij iemand die past bij onze speelstijl.” Bij het aantrekken van Dalgaard is Heerenveen niet over één nacht ijs gegaan. De Friezen volgden de aanvaller al geruime tijd. “Zoals we dat met meer spelers doen”, zegt Vonk, die verwacht dat Heerenveen en Dalgaard binnen enkele dagen een definitief akkoord sluiten.

Er ligt in Heerenveen een contract voor drie seizoenen klaar voor Dalgaard, die eerder ook al in verband gebracht werd met AZ. De ervaren Deense spits maakt voorlopig geen minuten meer voor Viborg, weet Voetbal International. Die club laat in een officiële verklaring weten dat de sterspeler vanwege de transferperikelen voorlopig aan de kant gehouden wordt.