Ajax boekt zwaarbevochten overwinning op Benfica
Kishna beslist wedstrijd

26-07-2014 22:38
24

Ajax heeft de voorbereiding zaterdag afgesloten met een knappe 0-1 overwinning op Benfica. De Amsterdammers kunnen zich nu volledig gaan richten op de wedstrijd tegen PEC Zwolle van volgende week zondag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Linkeraanvaller Ricardo Kishna maakte, via een been van een Benfica-speler, kort voor rust het enige doelpunt. Doelman Kenneth Vermeer speelde een hoofdrol door aan het einde van de tweede helft een strafschop van Franco Jara te stoppen.

Vermeer stond in het doel omdat Jasper Cillessen na het WK, net als Daley Blind en Joël Veltman, nog van een vakantie geniet. Trainer Frank de Boer liet aankoop Nick Viergever als verdedigende middenvelder voetballen. De Poolse spits Arkadiusz Milik stond in de punt van de aanval.

Ajax speelde grotendeels met het elftal dat volgende week zondag aan de aftrap zal staan tegen PEC Zwolle. Alleen Thulani Serero ontbrak door een blessure, Lucan Andersen was zijn vervanger.