De Boer na zege in Portugal: In de tweede helft ging er steeds meer fout
Ajax verslaat landskampioen van Portugal

De Boer na zege in Portugal: "In de tweede helft ging er steeds meer fout"

27-07-2014 08:05
5

Ajax pakte zaterdagavond zijn eerste prijs van het seizoen, de Amsterdamse ploeg wist door een zege op Benfica (0-1) beslag te leggen op de Eusebio Cup. Ondanks de overwinning in de oefenwedstrijd was trainer/coach Frank de Boer kritisch over het vertoonde spel van zijn formatie.

"Vooral voor rust ging het prima omdat we de controle hadden en het positiespel goed was ingevuld. Na de pauze was het een ander verhaal. In de tweede helft ging er steeds meer fout", aldus de hoofdtrainer van Ajax op de officiële website van de club.

De Amsterdammers waren in de tweede helft geen schim meer van het team dat in het eerste gedeelte bij vlagen goed voetbal liet zien. Er werden veel fouten gemaakt door de Ajacieden. "Daardoor durfden de spelers nauwelijks nog risico te nemen. De vermoeidheid begon toen toe te slaan. Toch vond ik dat er momenten waren waarop spelers betere keuzes hadden kunnen maken. Jammer dat het in de tweede helft niet lekker meer liep. Zeker na die goede eerste helft."

Ajax speelt over zeven dagen zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2014/2015. In de Amsterdam ArenA ontvangt de landskampioen PEC Zwolle in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. In de bekerfinale was laatstgenoemde club veel te sterk voor de Amsterdammers (5-1).