Frans troetelkind: Blessures horen erbij, maar net voor het WK... dat was bitter
"Ik wil nu niet meer aan het WK denken, maar vooruit kijken"

Frans troetelkind: "Blessures horen erbij, maar net voor het WK... dat was bitter"

27-07-2014 22:00

Franck Ribéry baalt nog altijd als een stekker. Het Franse troetelkind van Bayern München moest wegens een rugblessure een streep zetten door het WK in Brazilië. Een bittere pil voor de Europees voetballer van het jaar.

"Dat was een grote teleurstelling voor mij. Blessures horen erbij, maar net voor het WK... dat was bitter. Zeker omdat ik in uitstekende vorm verkeerde. Ik keek echt uit naar Brazilië", zegt Ribéry in de Duitse media. "Ik wil nu niet meer aan het WK denken, maar vooruit kijken. Ik heb zin in het nieuwe seizoen."

"Natuurlijk, ik ben nog geen honderd procent, maar dat is normaal. Ik ben het ritme kwijtgeraakt. Mijn spel is gebaseerd op explosiviteit en snelheid. Dat moet ik terugkrijgen. Maar ik heb geen pijn meer en ik ben blij dat ik van begin tot eind deel kan nemen aan de voorbereiding. Dat is belangrijk voor mij", zegt Ribéry, die inmiddels een goede klik heeft met Robert Lewandowski.

De Poolse aanvaller kwam deze zomer over van Borussia Dortmund en heeft zijn draai direct gevonden bij Bayern bleek tijdens de Telekom Cup. "Robert is een uitmuntende voetballer. De interactie met het team gaat met de dag beter. Hij is goed voor ons. Hij is snel geïntegreerd en we hebben veel lol samen", aldus de Fransman.