Djuricic zou bij Ajax veel meer aan spelen zijn toegekomen
De Boer gelooft in John: "Spelers kunnen een minder goede fase kennen"

"Djuricic zou bij Ajax veel meer aan spelen zijn toegekomen"

27-07-2014 23:10
6

Ajax-trainer Frank de Boer noemt het 'mislopen' van Filip Djuricic 'zonde'. De creatieve Serviër besloot afgelopen jaar sc Heerenveen te verruilen voor Benfica, ook Ajax toonde interesse.

Een succes werd de overstap van Djuricic naar Portugal niet. Na een tegenvallend seizoen besloot Benfica onlangs Djuricic voor één seizoen te verhuren aan het Duitse FSV Mainz. De Boer, die met Ajax zaterdag te sterk was voor de Portugese kampioen (1-0), haalt een jaar later zijn gelijk wanneer het gaat om Djuricic. "Hij zou, als hij naar Ajax was gekomen, bij ons veel meer aan spelen zijn toegekomen", citeert Ajaxshowtime.com De Boer in gesprek met Mais Futebol.

Ajax toonde afgelopen jaar interesse in de smaakmaker van de Friezen, maar Djuricic besloot in te gaan op het aanbod van Benfica. Onder meer omdat de voetballer 'het Ajax-systeem niet zag zitten', onthulde De Boer in een eerder stadium al. Ook een andere naam passeert de revue in het vraaggesprek met De Boer: Ola John. De buitenspeler van Benfica kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Hamburger SV. Een succes werd zijn verblijf in Hamburg, net als zijn carrière in Portugal vooralsnog, niet.

De Boer heeft zalvende woorden over voor de oud-aanvaller van onder meer FC Twente. "Spelers kunnen een minder goede fase kennen, maar ik denk dat het nog wel mogelijk is dat hij een goed seizoen door zal maken", aldus de Ajax-trainer over de aanvaller.