'AZ opgelucht: aanjager en dragende kracht bedankt voor transfer naar FC Porto'
Servisch international verschaft Alkmaarders duidelijkheid

'AZ opgelucht: aanjager en dragende kracht bedankt voor transfer naar FC Porto'

28-07-2014 07:52
4

Nemanja Gudelj vertrekt niet naar FC Porto. De middenvelder van AZ heeft de clubleiding van de Alkmaarders laten weten dat een mogelijke transfer naar de Primeira Liga-club voor hem niet meer speelt.

De international van Servië werd onlangs op de hoogte gesteld van de interesse van de Portugese topclub en gaf aan niet direct nee te zeggen tegen een mogelijke transfer. Inmiddels heeft Gudelj duidelijkheid geboden aan AZ. Hij ziet af van een transfer naar FC Porto, weet het Algemeen Dagblad. Volgens de krant zette de interesse van de Portugese club niet door, Gudelj wilde zijn club kort voor de competitiestart niet langer in onzekerheid houden.

De middenvelder is een belangrijke, zo niet de belangrijkste, kracht van de Eredivisie-club uit Alkmaar. En dat weet ook trainer Marco van Basten, die afgelopen weekend rondom het oefenduel met VVV-Venlo lovend was over Gudelj. "Gudelj is de spil van het team. Hij maakt een heel sterke indruk, is erg fit en loopt voorop in de strijd. Zijn houding is goed en hij geeft goede aanwijzingen. Ik hoop dat hij dit seizoen bij AZ blijft", citeert het AD Van Basten.