Spelers lopen weg met Van Gaal: Als speler wil je een coach zoals hij
Spanjaard enthousiast over nieuwe oefenmeester

Spelers lopen weg met Van Gaal: "Als speler wil je een coach zoals hij"

28-07-2014 08:48
1

Louis van Gaal heeft na twee oefenwedstrijden al autoriteit opgebouwd bij de selectie van Manchester United. In de duels met LA Galaxy (7-0) en AS Roma (3-2) werd tien keer gescoord en slechts twee keer een doelpunt geïncasseerd.

Juan Mata geniet van het spel van United en het perfectionisme van Van Gaal, die het spel na de zege op Roma opvallend genoeg zwak noemde. "Na die wedstrijd, waarin we twee doelpunten weggaven, was hij niet erg blij. Dat is een kenmerk van een grote manager", aldus de Spaanse creatieveling in de Engelse pers.

Wedden

Meer odds

"Hij zegt wat hij denkt en heeft een duidelijke voetbalvisie. De manager is iemand met veel kwaliteit, hij brengt ons de juiste mentaliteit. Deze club leeft van de mentaliteit om te winnen en die bezit de manager", vervolgt Mata. "Hij heeft in verschillende landen succes gehad. We zijn erg blij met hem en we raken goed gewend aan zijn voetbalstijl."

"Het is terecht dat hij veel van zijn spelers vraagt. Als speler wil je een coach zoals hij, iemand die altijd het maximale vraagt en wedstrijden snel of op een creatieve manier wil winnen", besluit Mata, die in het huidige systeem achter Wayne Rooney en Robin van Persie komt te spelen.