Ineens weer applaus voor Van der Vaart: Hij staat er aanzienlijk beter voor
Nederlander krabbelt op

Ineens weer applaus voor Van der Vaart: "Hij staat er aanzienlijk beter voor"

28-07-2014 09:23

Iedereen in Hamburg wil het vorige seizoen vergeten, Rafael van der Vaart misschien wel het meest. De aanvoerder van Hamburger SV kende een vormcrisis en zag zijn ploeg maar net aan degradatie ontsnappen. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen is alles anders.

Van der Vaart miste het WK door een blessure, maar het voordeel was dat hij daardoor goed kon uitrusten. Trainer Mirko Slomka kreeg een zo goed als fitte Van der Vaart terug van vakantie en ziet hem in de oefenwedstrijden ouderwets assists geven en doelpunten maken. "Rafael is zeer bedrijvig en behendig", toont Slomka zich maandag in Bild tevreden.

"Hij heeft altijd een goede werking op de ploeg", aldus Slomka, die erkent dat Van der Vaart vooruitgang heeft geboekt. "Ik vind dat hij er op dit moment aanzienlijk beter voor staat." De afgelopen weken was er bij de clubleiding discussie of de Oranje-international verkocht moest worden. Zijn salaris van 3,5 miljoen per jaar drukt op de begroting, maar met zijn huidige spel wordt die discussie naar de achtergrond verdreven.

Zelf zei hij overigens al niet bij HSV te vertrekken. "Ik blijf. Als ik straks fit ben, speel ik ook. Natuurlijk weet ik dat je niets met zekerheid kan plannen in het voetbal, maar het is mijn wens om in Hamburg te blijven."