Genk sust gemoederen rond 'Feyenoord-target' Vossen: Zijn absentie is normaal
"De pijn achteraf bleek van die aard dat hij in Mechelen niet kon spelen"

Genk sust gemoederen rond 'Feyenoord-target' Vossen: "Zijn absentie is normaal"

28-07-2014 10:05

Racing Genk ontkent dat Jelle Vossen voor een vertrek staat bij de Jupiler Pro League-club. De international van België wordt al een poosje in verband gebracht met een overstap naar het buitenland. Feyenoord is de laatste club die gelinkt wordt aan de aanvaller.

Middlesbrough, Rubin Kazan en Olympiakos; allen werden al eens betiteld als potentiële nieuwe werkgever van Vossen. Sinds zondagavond hoort Feyenoord ook thuis in dat rijtje. De Nederlandse ex-trainer Aad de Mos, als analist werkzaam bij de Belgische televisie, liet optekenen dat hij 'vanuit zijn circuit' vernomen heeft dat de Rotterdammers geïnteresseerd zijn in de Belgische aanvaller.

Racing Genk zit ondertussen met de gebakken peren want de club moet de absentie van Vossen tijdens het competitieduel met KV Mechelen verklaren. Genk meldde dat de aanvaller wegens een blessure niet in actie kon komen en blijft bij die lezing. "Jelle heeft zich zaterdag op training licht geblesseerd. Daarom werd besloten om hem niet te selecteren voor de wedstrijd", zegt directeur Gunter Jacob in Het Nieuwsblad.

"Ik vertel je geen geheim, als ik zeg dat er ook andere elementen hebben meegespeeld in die evaluatie. Jelle heeft al een tijde last van een ontsteking aan de kniepees. Daar heeft hij zaterdag op training opnieuw een trap op gekregen. De pijn achteraf bleek van die aard dat hij in Mechelen niet kon spelen. Bovendien wijst een echografie duidelijk in de richting van die ontsteking. Voor mij is de afwezigheid van Jelle dus normaal", citeert Sporza Jacob.