Ajax en Feyenoord toonden interesse, maar PSV was concreter
Vader De Jong bespreekt transferperikelen van beide zoons

"Ajax en Feyenoord toonden interesse, maar PSV was concreter"

28-07-2014 10:16
18

Behalve PSV waren ook Ajax en Feyenoord geïnteresseerd in Luuk de Jong. Dat zegt vader George de Jong. De spits vertrok deze zomer bij Borussia Mönchengladbach en koos voor een dienstverband in Eindhoven.

Ook Newcastle United, dat De Jong afgelopen seizoen een paar maanden huurde van BMG, had interesse. "Luuk heeft best redelijk gepresteerd bij Newcastle. We hebben opnieuw gesproken met die club. Vanuit Nederland toonden ook Ajax en Feyenoord interesse, maar PSV was concreter", zegt vader De Jong tegen de website Stad Doetinchem.

Beide zoons van De Jong hebben vroeg in de zomer een nieuwe club gevonden, want Siem verkaste naar Newcastle United. "Lang wachten heeft geen nut als je zo gretig bent als Luuk. Siem had eind juni vorig jaar andere interessante opties, maar besloot nog een jaar te blijven bij Ajax. Die duidelijkheid voelde voor hem heerlijk. De voorbereiding meedraaien is fijn."

Vader De Jong verwacht dat Luuk bij PSV een mooi seizoen zal draaien. "De visie van Marcel Brands (technisch manager, red.) en Phillip Cocu (trainer, red.) is helder. Ze zien Luuk als diepe spits. Luciano Narsingh, een klassieke rechtsbuiten mét voorzetten, past bij hem. Bovendien kan Luuk als kaatsende spits anderen laten scoren."

"Met de versterkingen die PSV wil halen, moet het lukken. Er is vorig jaar bij PSV in de manier van werken wat misgegaan, maar daarvan heeft de club geleerd. Binnen PSV heerst een enorme drive om de Champions League te halen en kampioen te worden. Van zo'n uitdaging houdt Luuk. Hij is een vechter, een knokker. Ook vanwege zijn mentaliteit wilde PSV Luuk graag", besluit De Jong senior.