In het kort: NAC heeft Chelsea-speler op proef, racistische official onder de loep

In het kort: NAC heeft Chelsea-speler op proef, racistische official onder de loep

28-07-2014 16:33

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Sswankambo knokt voor contract bij NAC
NAC Breda heeft in Iwak Ssewankambo een nieuwe proefspeler. De Zweedse rechtsback met Oegandese roets traint de komende dagen mee met de Brabantse club, in de hoop een contract in de wacht te slepen. Ssewankambo is afkomstig uit de jeugdopleiding van Chelsea en kwam vorig seizoen uit voor het Onder 21-elftal van de Londense club.

FIFA zit bestuurder op de hielen

De wereldvoetbalbond FIFA wil dat er een onderzoek komt naar de mogelijk racistische uitlatingen van Carlo Tavecchio. De vicevoorzitter van de Italiaanse voetbalbond FIGC noemde Afrikaanse spelers onlangs 'bananeneters', bij een vergadering van de amateurcompetities in Italië. "De FIFA heeft naar aanleiding van de mediaberichten over de racistische uitlatingen een brief geschreven naar de FIGC om de juiste stappen te ondernemen en een onderzoek in te stellen", aldus de FIFA. "We hebben de Italiaanse bond verzocht om de uitkomsten van dat onderzoek bij ons te melden." Tavecchio (71) is in de race om Giancarlo Abete op te volgen als voorzitter van de FIGC.

WK-ganger Arias weer op Herdgang
Santiago Arias voegde zich maandag weer bij de selectie van PSV, meldt Omroep Brabant. De rechtsback was met Colombia actief op het WK en mocht daardoor langer wegblijven. Arias haalde met zijn land de kwartfinale, waarin Brazilië te sterk bleek. De Nederlandse WK-gangers Memphis Depay en Georginio Wijnaldum keren dinsdag terug op De Herdgang.

ADO-spits blijft zoekende
Rydell Poepon blijft op zoek naar een nieuwe club. Een proefperiode bij het Russische Mordovia Saransk bood de spits van ADO Den Haag geen soelaas, weet Omroep West. Poepon staat sinds 2012 onder contract bij ADO, maar hij vertrekken. Ook Catalin Tira (stage bij Lecce) en Malcolm Esajas mogen uitkijken naar een andere werkgever.

Zweedse international naar huis
De Zweedse international Mikael Antonsson keert terug bij zijn oude club FC Kopenhagen. De 33-jarige centrumverdediger komt over van het Italiaanse Bologna, dat hem drie jaar geleden van de Deense club overnam. Antonsson heeft voor twee jaar getekend. Kopenhagen hoopt de 47-voudig international woensdag meteen in te kunnen zetten in het duel met het Oekraïense Dnjepr Dnjepropetrovsk in de voorrondes van de Champions League.