Politie slaat grote slag en pakt groep raddraaiers van bekerfinale op
22 Verdachten maandagochtend gelijktijdig ingerekend

Politie slaat grote slag en pakt groep raddraaiers van bekerfinale op

28-07-2014 12:55
2

Rechercheurs van de politie in Amsterdam en Rotterdam hebben maandagochtend 22 personen aangehouden voor de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip op 20 april. Tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle werd vanuit het vak met Ajax-fans vuurwerk gegooid en in het stadion vernielingen aangericht. Het duel werd hierdoor lange tijd stilgelegd.

Aangezien de meeste verdachten hun gezicht in het stadion onherkenbaar hadden gemaakt, was het voor de politie een tijdrovende klus om ze op te sporen. Een team van Rotterdamse en Amsterdamse rechercheurs heeft uiteindelijk veertig verdachten in beeld gebracht. Vrijwel iedereen is inmiddels herkend. Ze komen bijna allemaal uit Noord-Holland en zijn tussen de 17 en 31 jaar oud.

Volgens de politie is er bewust voor gekozen zoveel mogelijk mensen op één dag aan te houden. Wie niet thuis was, wordt later alsnog opgepakt. Alle arrestanten worden nu verhoord. Zoals het er naar uitziet, moeten ze in november bij de rechtbank in Rotterdam verschijnen.

Direct na het snelle openingsdoelpunt van Ajax werd er voor de tweede keer met vuurwerk gegooid. PEC Zwolle won de finale uiteindelijk overtuigend met 5-1. Zondag 3 augustus staan de twee clubs wederom tegenover elkaar voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal.