'Rutten kiest voor aanvallende middenvelder als back tegen Besiktas'
Pas overgehevelde Karsdorp mogelijk op ongewone positie in Champions League

'Rutten kiest voor aanvallende middenvelder als back tegen Besiktas'

28-07-2014 13:16
7

Feyenoord-trainer Fred Rutten heeft een puzzel te leggen in de aanloop naar het duel met Besiktas. De grote vraag is wie het gemis van de verdedigers Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Daryl Janmaat en topscorer Graziano Pellè gaan opvangen.

De Rotterdammers spelen woensdag in de eigen Kuip de eerste wedstrijd in de Champions League-voorronde tegen het Turkse Besiktas. Feyenoord kende een lucratieve transferzomer, maar haalde daar vooralsnog alleen Khalid Boulahrouz voor terug. Welke elf Rutten opstelt, is dan ook nog niet duidelijk.

RTV Rijnmond zag Feyenoord maandag in de vermoedelijke opstelling traineruttn. Aanvallende middenvelder Rick Karsdorp, overgeheveld uit de jeugd, stond opvallend genoeg als rechtsback in een 4-3-3-systeem. Op de andere twee vacante posities achterin stonden Terence Kongolo en Sven van Beek. Spits Mitchell te Vrede zal de plek van Pellè innemen.

Een andere mogelijkheid is dat Van Beek aan de rechterkant van de defensie staat. In dat geval zal aanwinst Boulahrouz in de basis staan. De voormalig Oranje-international was maandag ingedeeld bij de reserves. Wesley Verhoek lijkt als rechtsbuiten te starten. Hij kreeg in de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad een schop van Alfred Finnbogason, maar heeft waarschijnlijk geen hinder daarvan.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord volgens RTV Rijnmond: Mulder; Karsdorp, Van Beek, Mathijsen, Kongolo; Clasie, Vilhena, Immers; Verhoek, Te Vrede, Boëtius