Ola John in bescherming genomen: Brengt verdedigers helemaal in de war
"Je moet Ola vertrouwen geven, niet steeds uitlenen en weer terughalen"

Ola John in bescherming genomen: "Brengt verdedigers helemaal in de war"

28-07-2014 13:37
5

Co Adriaanse denkt te weten waar het aan schort bij Ola John. De vleugelspeler van Benfica heeft volgens hem een gebrek aan vertrouwen bij de Portugese topclub.

"Ik ken hem goed, het is een uitstekende vleugelaanvaller", vertelde Adriaanse tegen A Bola. "Ola heeft heel veel kwaliteiten en is enorm snel. Hij brengt de verdedigers helemaal in de war met zijn acties, kan scoren en geeft goede voorzetten. Maar hij is nog jong, is wat verlegen en heeft vooral vertrouwen nodig."

"Als je op jonge leeftijd bij een topclub zit en het vertrouwen niet krijgt, verlies je het vertrouwen in jezelf een beetje. Je moet Ola vertrouwen geven, niet steeds uitlenen en weer terughalen: dat werkt niet, dan raakt hij zijn sterke eigenschappen kwijt", voegde Adriaanse toe.

Adriaanse werkte in het verleden als coach van FC Porto en kent John nog uit zijn tijd bij FC Twente. Tegenwoordig is de oud-trainer technisch adviseur van FC Utrecht. De Domstedelingen oefenden afgelopen weekend tegen Sporting Portugal en dus zag A Bola reden om Adriaanse eens naar zijn mening over John te vragen.

John ging als veelbelovend talent in 2012 van FC Twente naar Benfica, dat negen miljoen euro betaalde. In zijn eerste jaar was het wennen, maar ging hij langzaamaan steeds beter spelen. Afgelopen seizoen kreeg de eenmalig international echter amper een kans en verhuurde Benfica hem aan Hamburger SV. Bij de Duitsers liep het ook niet voor de nu 22-jarige John.