'Zoekend Hamburger SV ziet in Ajax-aanvoerder interessante optie'
Noord-Duits avontuur lonkt mogelijk voor Moisander

'Zoekend Hamburger SV ziet in Ajax-aanvoerder interessante optie'

28-07-2014 16:09
9

In de zoektocht naar defensieve versterkingen zou het oog van Hamburger SV zijn gevallen op Niklas Moisander. De Finse verdediger staat open voor een vertrek bij Ajax en is bezig aan zijn laatste contractjaar in Amsterdam.

Volgens Hamburger Morgenpost zou Sören Lerby, de zaakwaarnemer van Niklas Moisander, zondag in de Imtech Arena zijn gesignaleerd. Omdat het contract van de Finse verdediger komend jaar afloopt bij Ajax, hoeft HSV bij een eventuele transfer niet al te diep in de buidel te tasten. De marktwaarde van Moisander wordt door het Duitse medium geschat op 6,5 miljoen euro.

Wedden

Meer odds

Moisander is door Ajax-trainer Frank de Boer gebombardeerd tot nieuwe aanvoerder, maar de verdediger liet al meermaals weten dat hij open staat voor een zomerse transfer. Moisander speelt sinds 2012 bij Ajax, dat hem voor vier miljoen euro overnam van AZ. In Amsterdam groeide de Fin uit tot een vaste waarde.

HSV zou behalve Moisander ook belangstelling hebben voor Nicolai Müller (FSV Mainz 05), Matthias Ostrolek (FC Augsburg) en Valon Behrami (Napoli).