Cirkel is rond voor ex-United-speler: Dit einde is een sprookje
Ferdinand keert terug bij trainer Redknapp

Cirkel is rond voor ex-United-speler: "Dit einde is een sprookje"

28-07-2014 16:55
1

Rio Ferdinand komt opnieuw te spelen onder Harry Redknapp, die zijn eerste trainer was en nu ook zijn laatste trainer zal zijn. De verdediger tekende vorige week voor één seizoen bij Queens Park Rangers.

Ferdinand begon zijn profcarrière bij West Ham United, waar Redknapp hem liet debuteren. "De uitdaging en de nieuwe samenwerking met Harry haalde mij over om met mijn familie naar Londen te komen", vertelt de verdediger tegenover Sky Sports. "Ik had uit verschillende hoeken van de wereld aanbiedingen. Mijn zaakwaarnemer heeft met veel mensen gesproken, maar toen Harry belde was de keuze simpel. Ik ben mijn carrière onder hem begonnen bij West Ham, dus dit einde is een sprookje."

Ferdinand vertrok aan het einde van vorig seizoen bij Manchester United, maar stond naar eigen zeggen te popelen om weer aan de slag te gaan. "Ik was tv-werk aan het doen in Brazilië, maar mijn voeten kriebelden om weer te trainen en om de voorbereiding bij een club te beginnen. Toen belde Harry dus. We kwamen er daarna vrij snel uit."