Rechtbank wil van fraude verdachte Messi alsnog gaan vervolgen
Argentijnse wereldster nog altijd niet uit de zorgen

Rechtbank wil van fraude verdachte Messi alsnog gaan vervolgen

28-07-2014 18:07
3

De afhandeling van een belastingfraudezaak over de jaren 2007 tot en met 2009 blijft Lionel Messi achtervolgen. De rechtbank in Barcelona besloot maandag om de Argentijnse ster alsnog te gaan vervolgen.

In juni liet de openbaar aanklager de aanklacht tegen Messi vallen, omdat volgens hem niet Lionel maar diens vader Jorge Messi verantwoordelijk was voor de belastingontduiking. De rechtbank in Barcelona ging daar maandag echter niet in mee en wil de voormalig wereldvoetballer van het jaar alsnog gaan vervolgen.

Wedden

Meer odds

De sterspeler van FC Barcelona zou in de genoemde periode meer dan vier miljoen euro te weinig hebben afgedragen aan de fiscus. In september schikte de familie Messi voor vijf miljoen euro met de fiscus. Daarmee was de financiële kant van de zaak afgehandeld, maar de strafrechtelijke procedure nog niet. Vader Jorge nam de verantwoordelijkheid direct op zich en verklaarde dat zijn zoon zich nooit met belastingzaken heeft beziggehouden.

De rechtbank in Barcelona oordeelde echter anders. De voetballer zou volgens de Catalaanse justitie wel degelijk weet kunnen hebben van de lege bv's, die zijn vader had opgezet om minder inkomstenbelasting te hoeven afdragen. De rechter stelt bovendien dat het mogelijk is dat Lionel Messi de constructies van zijn vader heeft goedgekeurd. De rechtbank in Barcelona blijft dan ook zowel vader als zoon Messi vervolgen.

(ANP)