PEC Zwolle kijkt nadrukkelijk naar Cambuur bij vertrek Mokotjo
El Makrini in beeld als vervanger van Zuid-Afrikaan

PEC Zwolle kijkt nadrukkelijk naar Cambuur bij vertrek Mokotjo

29-07-2014 07:00
6

Het is nog niet zeker dat SC Cambuur komend seizoen over aanvoerder Mohamed El Makrini kan beschikken. De 27-jarige vaste waarde van de Leeuwarders is nadrukkelijk in beeld bij PEC Zwolle, weet VoetbalPrimeur.

De Zwollenaren houden op hun beurt rekening met een vertrek van Kamohelo Mokotjo. Als de Zuid-Afrikaan, die onder meer in de belangstelling van Ajax staat, daadwerkelijk vertrekt, is El Makrini een belangrijke gegadigde hem op te volgen. De club van trainer Ron Jans is zeer gecharmeerd van de middenvelder die vorig seizoen tijdens 32 van de 34 Eredivisie-wedstrijden in actie kwam.

Het contract van El Makrini loopt tot medio 2015, waardoor PEC Zwolle een afkoopsom zal moeten betalen voor de oud-speler van FC Den Bosch. Het sterke vorige seizoen dat El Makrini afwerkte, zorgde er al voor dat hij volgens Italiaanse media op lijstjes staat van Genoa (Serie A) en Livorno (Serie B). El Makrini werd vorig seizoen ook genomineerd voor het VoetbalPrimeur elftal van het Jaar. Dit jaar is hij aanvoerder van Cambuur.