'HSV zoekt geldschieter en meldt zich daarna voor Ajax-aanvoerder'
Verdediger hoog op lijstje HSV

'HSV zoekt geldschieter en meldt zich daarna voor Ajax-aanvoerder'

29-07-2014 07:04
13

Als Hamburger SV erin slaagt een geldschieter te vinden, is de kans groot dat de Duitse club vol inzet op Niklas Moisander. De aanvoerder van Ajax staat hoog op het verlanglijstje van HSV, meldt het Algemeen Dagblad.

Maandag werd de interesse al door de Hamburger Morgenpost gemeld. De zaakwaarnemer van Moisander was afgelopen weekend op bezoek in de Noord-Duitse havenstad, maar over een transfer is nog niet gesproken. HSV heeft te weinig financiële ruimte om Moisander vast te leggen en moet daarom op zoek naar een externe geldschieter.

Onder meer de eerdere komst van Rafael van der Vaart werd mede mogelijk gemaakt door ‘extern’ geld. Ajax weet dat Moisander open staat voor een buitenlands avontuur. Als HSV zich meldt, zal Ajax in ieder geval in gesprek gaan met de club. Moisander zou volgens Duitse media 6,5 miljoen euro moeten kosten. Ajax anticipeerde al door Nick Viergever aan te trekken. De oud-speler van AZ kan behalve centraal in de verdediging ook als linksback en verdedigende middenvelder uit de voeten.