Opvolger Been al na één speelronde in Belgische competitie ontslagen
Genk verrast met razendsnel ontslag

Opvolger Been al na één speelronde in Belgische competitie ontslagen

29-07-2014 08:16
2

In de Belgische competitie is er niet lang nodig geweest voor de eerste trainer op straat staat. Racing Genk heeft Emilio Ferrera al na één competitiewedstrijd ontslagen.

Genk verloor de eerste wedstrijd van het seizoen met 3-1 van KV Mechelen en dat is Ferrera direct fataal geworden. Maandagavond werd tijdens een spoedzitting van de raad van bestuur besloten dat de inspiratieloze wedstrijd Ferrera de kop kost.

Eerder op de avond was er tijdens een spelerspresentatie al flinke kritiek van technisch directeur Gunther Jacobs en voorzitter Herman Nijs. "Ik zag op het veld niks terug van de over-mijn-lijk-mentaliteit die je bij de start van het seizoen mag verwachten. Ik miste gedrevenheid. Na die vroege voorsprong zakten we als een kaartenhuis in mekaar. Dat is eerst en vooral de verantwoordelijkheid van de spelers. Maar de trainer moet op dat vlak een toegevoegde waarde hebben."

Ferrera was in februari de opvolger van de ontslagen Mario Been. Dat beviel aanvankelijk prima, want de clubleiding van Genk besloot zijn contract met twee seizoenen te verlengen. Wie er zaterdag op de bank zal zitten bij Genk is nog niet duidelijk.