Mourinho ziet in Nederlander 'voetballer met enorm veel potentie'
Van Ginkel terug bij Vitesse: "Ik kijk er naar uit om veel bekenden te zien"

Mourinho ziet in Nederlander 'voetballer met enorm veel potentie'

29-07-2014 11:59
4

Marco van Ginkel kijkt uit naar het weerzien met zijn oude club Vitesse. De middenvelder speelt woensdag met zijn huidige werkgever Chelsea een oefenduel in Arnhem. Manager José Mourinho ziet in de Nederlander een speler met een mooie toekomst.

"Ik heb er echt zin in", zegt Van Ginkel op de website van Vitesse, de club waar hij in 2003 begon. "Vitesse is de club waar ik min of meer ben opgegroeid. Ik heb nog regelmatig contact met mensen bij de club en spelers. Ik kijk er naar uit om veel bekenden te zien."

Wedden

Meer odds

Van Ginkel is inmiddels weer helemaal hersteld van zijn kniekwetsuur. "Ik vond het zeer jammer dat hij vorig seizoen wegviel door een zware blessure", meent Mourinho. "Ook in zijn eerste seizoen hadden wij al hoge verwachtingen van Marco. Hij moet hard blijven werken, maar het is een geweldige jongen en als voetballer heeft hij enorm veel potentie."

De manager van Chelsea bereidt zich met zijn ploeg voor op een nieuw, zwaar Premier League-seizoen. "Het is belangrijk dat we goed trainen en wedstrijden kunnen spelen tegen teams die willen voetballen. Ik heb begrepen dat Arnhem een leuke stad is, het stadion is geweldig en Vitesse houdt er van om attractief te voetballen. Het wordt voor ons een mooie ervaring", blikt Mourinho vooruit.