'De Vrij krijgt spoedig gezelschap van Nederlandse WK-finalist'
Clubloze linksback weet Lazio te overtuigen tijdens stage

'De Vrij krijgt spoedig gezelschap van Nederlandse WK-finalist'

29-07-2014 12:16
4

Edson Braafheid lijkt voldoende indruk gemaakt te hebben tijdens zijn proefperiode bij SS Lazio. De clubloze oud-international heeft naar verluidt een éénjarig contract aangeboden gekregen en voegt zich weldra definitief bij de selectie.

De 31-jarige Braafheid kwam begin juli op stage in de Italiaanse hoofdstad en heeft de clubleiding volgens Corriere dello Sport weten te overtuigen. De sportkrant schrijft dat de linksback voor een jaar kan tekenen. In het contract zit een optie om te verlengen. Naar verwachting verschijnt er dinsdag of woensdag 'witte rook' in Rome.

Braafheid voegt zich dan bij zijn landgenoot Stefan de Vrij, die op een haar na eigendom is van Lazio. De geboren Surinamer is transfervrij, nadat hij vertrok bij TSG 1899 Hoffenheim. In Duitsland was de tienvoudig international en WK-finalist van 2010 - hij viel tijdens de verlenging in voor Giovanni van Bronckhorst - op een zijspoor gerangeerd. Braafheid speelde in het verleden voor FC Utrecht, FC Twente, Bayern München en Celtic.