Bij Norwich geflopte Nederlander doet het nog altijd goed op de transfermarkt
"Norwich City is bereid mee te werken, maar verwacht daar wel iets voor terug"

Bij Norwich geflopte Nederlander doet het nog altijd goed op de transfermarkt

29-07-2014 13:23
3

Ondanks een dramatisch seizoen bij Norwich City, zijn andere clubs de eerdere doelpunten van Ricky van Wolfswinkel nog niet vergeten. De spits staat er volgens zijn zaakwaarnemer goed op bij clubs buiten Engeland.

Van Wolfswinkel debuteerde nog met een doelpunt voor Norwich City, maar daarna trad de droogte in. Desondanks zijn er voldoende clubs die weten wat de voormalig spits van Vitesse, FC Utrecht en Sporting Portugal kan. "Het gaat om clubs buiten Engeland en Nederland", zaakwaarnemer Louis Laros aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"Maar het verschil tussen vraag en aanbod is dusdanig dat ik niet verwacht dat er heel snel een beslissing valt", vervolgt hij. "Norwich City is bereid mee te werken, maar verwacht daar wel iets voor terug. Daardoor vallen een hoop clubs af. Want voor Ricky moet het naast het financiële plaatje ook in voetbaltechnisch opzicht aantrekkelijk zijn."

Kostenplaatje
De 25-jarige aanvaller kwam voor tien miljoen euro naar Norwich City en de gedegradeerde club wil daar wel wat voor terugzien. Mocht het om een verhuur gaan, dan willen The Canaries een fikse huursom en het volledige salaris vergoed zien. Laros: "Ze verkopen hem liever dan ze hem verhuren. Ricky behoort tot de best betaalde spelers van de club."

"Maar als hij zou blijven krijgt hij gewoon de kans zich in de basis te spelen; die toezegging heeft Norwich City hem gedaan. Tijdens de voorbereiding deed Ricky het ook heel behoorlijk, maar had alleen de pech een kleine blessure te hebben opgelopen. Uiteindelijk blijft The Championship niet het podium waarop hij het liefst voetbalt", besluit de agent van Van Wolfswinkel.