Kalme Touré bezweert vervolg soap: Deze weg moet ik afleggen
Afrikaan wil niet verkassen

Kalme Touré bezweert vervolg soap: "Deze weg moet ik afleggen"

29-07-2014 22:07
1

Yaya Touré overweegt de rest van zijn voetbalcarrière deel uit te maken van de selectie van Manchester City. Maandenlang gonsde het van de transfergeruchten, maar de 31-jarige Ivoriaan heeft daar naar eigen zeggen geen behoefte aan.

Touré botste met de Engelse kampioen rond het overlijden van Ibrahim, die op 28-jarige leeftijd bezweek aan kanker. City gaf hem in aanloop naar het WK geen permissie om een bezoek te brengen. "Maar het was niet mijn intentie om te vertrekken. Ik ben kalm gebleven, omdat ik die weg moet afleggen en het is uiteindelijk mijn beslissing. Ik wil zo lang mogelijk bij City blijven spelen", vertelde de middenvelder aan The Guardian.

Inmiddels is de kwestie opgelost, aldus de international. "Ik voel me goed, ondanks een zware zomer voor mijn familie. Het is pijnlijk om een broer te verliezen en zeker op die leeftijd. Iedereen was erg verdrietig. Het was mijn broer, een liefhebber van de voetballerij. Hij keek tijdens zijn ziekte alle duels van City waarna ik hem bezocht in het ziekenhuis van Manchester. Maar we moeten nu weer door."

Touré heeft al een nieuwe doelstelling. "Het vorige seizoen begon moeizaam, maar eindigde fantastisch met twee prijzen. Hopelijk gaan we ook in de Champions League van ons laten horen."