'Mourinho denkt aan verkoop Cech om vervelende sanctie te vermijden'
Vertrek van ervaren sluitpost lijkt een serieuze optie

'Mourinho denkt aan verkoop Cech om vervelende sanctie te vermijden'

29-07-2014 22:36
1

Premier League-club Chelsea overweegt Petr Cech te verkopen indien hij de concurrentiestrijd verliest ten faveure van Thibaut Courtois. Een speciale regel maakt die mogelijkheid serieus.

Volgens de reglementen mogen maximaal zeventien buitenlanders deel uitmaken van een officiële 25-koppige selectie. Na de terugkeer van aanvaller Didier Drogba is Chelsea over deze lijn gegaan. Manager José Mourinho wil Fernando Torres en John Obi Mikel naar verluidt inzetten om deze problematiek te bestrijden, maar vooralsnog heeft dat niets opgeleverd.

Chelsea zou derhalve overwegen om de geroutineerde Cech van de hand te doen. Die optie kwam recentelijk toch al ter sprake. De Tsjech wacht een loodzware strijd om een basisplaats en heeft reeds aangegeven niet langdurig op de bank te willen plaatsnemen. In Mark Schwarzer is bovendien een ervaren doelman achter de hand.

"We moeten één speler kwijt om te voldoen aan het maximaal aantal buitenlanders. Het is geen optie om ze allemaal te behouden", beaamde Mourinho tegenover de Daily Mail.