Van Gaal leidt Manchester United ook in derde wedstrijd naar zege
Internazionale na strafschoppen verslagen

Van Gaal leidt Manchester United ook in derde wedstrijd naar zege

30-07-2014 07:45

Manchester United heeft ook de derde wedstrijd onder leiding van Louis van Gaal omgezet in een zege. Internazionale werd in de Verenigde Staten na strafschoppen verslagen.

Van Gaal koos tegen Inter opnieuw voor een systeem met drie centrumverdedigers: Chris Smalling, Phil Jones en Jonny Evans. Ashley Young en Antonio Valencia acteerden als vleugelverdedigers en Ander Herrera, Darren Fletcher en Juan Mata moesten vanaf het middenveld de voorhoede met Wayne Rooney en Danny Welbeck van ondersteuning voorzien.

Nemanja Vidic was in de openingsfase echter het meest dicht bij een treffer. De verdediger, die Man Utd deze zomer verruilde voor Inter, kopte tweemaal bijna raak. Uiteindelijk wisselde Van Gaal acht van zijn elf spelers, bloedde de wedstrijd enigszins dood en moesten strafschopppen uitkomst bieden. Young, Javier Hernandez, Tom Cleverley, Shinji Kagawa en Fletcher schoten allemaal raak, terwijl Marco Andreolli namens Inter miste.

Dankzij de overwinning na strafschoppen gaat Manchester United met vijf punten uit twee duels aan kop in groep A van het oefentoernooi in de Verenigde Staten. Afgelopen vrijdag wonnen de 'Mancunians' al met 3-2 van AS Roma. Bij het toernooi krijgt een ploeg die wint na strafschoppen geen drie, maar twee punten. Voor de verliezende strafschoppennemer blijft één punt over.

United, dat eerder al van LA Galaxy won (7-0), speelt komende zaterdag het laatste groepsduel, tegen Real Madrid. De Spanjaarden verloren dinsdag met 1-0 van AS Roma door een doelpunt van Francesco Totti. Door die nederlaag is Real al kansloos voor de finale. Mocht United ook van Real winnen, dan wacht op 4 augustus in Miami de finale tegen de winnaar van groep B, bestaande uit Manchester City, Olympiakos Piraeus, Liverpool en AC Milan.